Objektiivselt pole võimalik õelda, et üks kohv on parem kui teine ja pole ühtegi kaljukindlat nõuannet, millest kohvi valimisel lähtuda. Aga kui tunned, et hommikukohv võiks olla midagi oluliselt maitsvamat kui praegune valik, siis kõigepealt pead lähtuma sellest millisel viisil kohvi valmistad. Täisautomaatse masina omanikele on valik lihtne - värsked oad ! Neile, kes soovivad imehead kohvi ilma suuremat väljaminekut tegemata, soovitame aga kombinisatsiooni mokakannust või aeropressist ning parima kvaliteediga jahvatatud kohvist !
Araabika või Robusta ?
Mõtle milline maitse (happesus) sulle meeldib, ja vastavalt sellele vali kas puhas Araabika või Araabika ja Robusta segu. Enamasti on puhas Araabika kohv maitselt mahedam ja väiksema kofeiinisisaldusega ning Araabika/Robusta segud natuke vürtsikama maitse ning kõrgema kofeiinisisaldusega.
Röst:
Rusikareegliks võib võtta, et heledamad ja keskmised röstid on kirkama ja nüansirikkama maitse ning tumedad röstid on täidlasema ja karamellisema maitsega.
Katseta !
Edasi pole midagi muud kui katseta ! Inimeste maitsed on erinevad ja mis meeldib ühele ei pruugi meeldida teisele. Kui sa esimese korraga ei leidnud meelepärast jooki, proovi mõnda muud.
Värskus !
Mis kõige tähtsam, kohv peab olema värske ! Aromaatsed õlid, mis röstimisel vabanevad hakkavad hapniku,niiskuse ja valgusega kokkupuutudes rääsuma. Mida pikem on röstimisest mõõdunud aeg seda suurem on tõenäosus, et kohvi kvaliteet on langenud. Üldjuhul garanteerivad tootjad, et kohvioad säilitavad kinnises pakendis oma maitseomadused 18 - 24 kuud peale röstimist ning Kohvishop pakub pea alati värskemaid röste kui kohalik kaubandus ;)