Sa armastad cappuccinot ja caffe lattet, aga piimavaht ei tule välja? Või on tulemuseks hoopis keema läinud piim ja kõrvetada saanud käed? Ära muretse, me saame sind aidata! Tänases artiklis jagame teiega kahte viisi, kuidas saada ideaalset piimavahtu! Üks neist nõuab endas peidus oleva baristaga sõbraks saamist ja teine viis on mõeldud mugavust armastavatele kohvinautlejatele!

Vahusta piima nagu barista!

Mida sul läheb tarvis?

* Piimavahustuskann
* Espressomasin vahustamisotsikuga
* Termomeeter (soovituslik)
* Piim (esimesed katsetused võid rahumeeli teha ka 2,5% piimaga, kuid poodides on saadaval ka erinevad cappuccino ja latte piimad, mis on kõrgema rasvasisaldusega ning sobivad väga hästi kuumutamiseks)

Esmalt lase espressomasina küljes olevast vahustajast kuum vesi ja mustus välja! Aseta otsik näiteks tühja anuma, keera või vajuta nuppu, mis aktiveerib vahustaja ja lase vesi välja ning sulge vahustaja. Puhasta kiire liigutusega vahustamisotsik.

Täida 1/3 kannust piimaga. Aseta vahustamisotsik piima sisse, kuid ära aseta seda kannu põhja, vaid piima pinnale. Võta kannu sangast kinni, aktiveeri vahustaja ja peaksid kuulma vaikset sisinat. Hoia vahustajat enamuse ajast ühel kohal, kuid aegajalt liiguta seda natukene ringi, nii piima pinnal kui piima sees. Tasapisi peaks hakkama kogunema piima vahtu. Lõpetades vahustamise, lase koheselt must vesi välja tühja anuma ning tõmba lapiga kiirelt üle vahustamistoru. Seejärel koputa paar korda kannu vastu lauda ja tee mõni ringjas liigutus. Nii muutub piimavaht tugevamaks.

* Mida rohkem piima vahustad, seda paremini välja tuleb!
* Sellisel meetodil piimavahustamine nõuab kannatust ja praktiseerimist!
* Piima temperatuuri hindamisel võid kasutada termomeetrit või pane käsi kannu põhja vastu, kuid ära ennast põleta!
* Ära kuumuta piima üle 65 kraadi! See rikub piimaomadusi ja maitset!
* Hoia piima ja kannu alati jahedas!

Vahusta piima mugavalt!

Mida sul läheb tarvis?

* Elektriline piimavahustaja
* Piim (esimesed katsetused võid rahumeeli teha ka 2,5% piimaga, kuid poodides on saadaval ka erinevad cappuccino ja latte piimad, mis on kõrgema rasvasisaldusega ning sobivad väga hästi kuumutamiseks)

Bialetti elektriline piimavahustaja on ülimugav abiline! Sellega saad vahustada nii külma kui ka sooja piima. Vala lihtsalt piim sisse, lülita masin tööle ning kui vaht saab valmis, siis lülitab kann end ise välja! Bialetti elektriline piimavahustaja on ülimugav abiline! Sellega saad vahustada nii külma kui ka sooja piima. Vala lihtsalt piim sisse, lülita masin tööle ning kui vaht saab valmis, siis lülitab kann end ise välja!

Hario elektriline piimavahustaja koosneb 3 osast - klaasist kann, vahustaja ning kaas. Vala piim kannu, lülita vahustaja tööle ja valmis ta saabki! Samuti saab masinat kasutada ilma kaaneta ja otseselt kontrollides vahustajat. Ainus miinus on see, et peab ise masina sisse ja välja lülitama, kuid piim saab üliväikese vaevaga vahustatud!

Meeldivaid kohvi elamusi soovides,

Kohvi Shop