Arcaffe lugu algas palju palju aastaid tagasi, seitsmeteistkümnendal sajandil kui esimene kohv saabus laevaga Euroopasse, laaditi see kallihinnaline kaup maha just Livorno sadamas. See saabus piraatide laevaga Türgist, kus kohv oli juba inimestele igapäevaseks naudinguks. See linn, mis oli alati olnud kaupade, rändurite ning kultuuride ristteeks, oli viljakaks pinnaseks kohvikaubanduse algusele.

Tänu sellele taustale alustasid vennad Antonia ja Luigi Meschini oma esimest äri ehk väikest poodi mis kauples vürtside, alkoholi ning kohviga. Nende kohvi, mis sai röstitud ja segatud kire ning laialdaste teadmistega, levis kiiresti üle linna populaarseimatesse kohvikutesse. Üks neist kohvikutest oli Bar Roma nimeline, millele loodi ka eraldi kohvisegu aastal 1926. Selle segu koostisosad on jäänud peaaegu muutumatuks ligi sajandiks ja on jätkuvalt firma üks enim armastatud tooteid ka tänapäeval.

Kvaliteedi otsinguil

Iga kohviuba on unikaalne, just nagu riik, kus see kasvab. Mahedad ja täidlased maitsed Lagoa do Morrost Brasiilias, ümarad San Luis linnast Salvadoris, elegantsed ja aromaatsed Sidamost Ethioopiast; happelised ja aromaatsed Guatemalast.

Arcaffed ärgitab takka janunemine teadmiste järele. Nende suurimaks kireks on eristada erinevaid kohviubade variatsioone, hinnata, millal on kohvikirsid oma küpsuse saavutanud ja näha oma enda silmaga, kui hoolikalt töödeldakse kohviube. Seetõttu reisivad nad kaugetesse Brasiilia maakondadesse, ronivad järskudel mäenõlvadel Guatemalas ja rändavad mööda India tolmuseid kruusateid.

See ei ole vajadus seikluse järele, vaid sisemine tung. Iha saamaks teada kõike kohvi kohta ja muuta teadmised kvaliteediks.

Kirg ja tehnoloogia käsikäes

Leides parima kohvioa, ei ole see mitte teekonna lõpp vaid algus. Rohelise kohvioa muutmine suurepäraseks seguks nõuab teadmisi, tehnoloogiat ja kõrgeimal tasemel tootmist.

2012. aastal avas Arcaffe uue tehase, kus on innovaatiline puhta õhuga kohvi röstimise protsess, tänu millele ei puutu kohviuba kokku süsihappegaasiga. Kõik kohvioad, mis moodustavad ühe segu on eraldi röstitud ning õhk jahutatud. Enne pakendamist tehakse ka kvaliteedikontroll, et valmis tootesse ei sattuks poolikuid kohviube.

Värskelt pakitud toode seisab laos vaid seni, kuni see läheb transiiti. Nii tagatakse kliendile alati värskelt röstitud kohv. Tehas on varustatud päikesepaneelidega, mis tähendab, et toodetakse ise vaja minevat elektrit tootmiseks ning ollakse võimalikult väikese ökoloogilise jalajäljega.

Hinnatud kirsist enneolematuks naudinguks

Kõrgtehnoloogia taga peitub alati inimkäsi. Röstimise protsess on niivõrd oluline, et Arcaffel on spetsiaalne röstimise superviser, kes tähelepanelikult jälgib kogu protsessi. Vaja on rohkelt kogemust, sest kohviubade röstimine on sekundite täpsusega töö.

Olemaks ekspert kohvi testija on tarvis rohkem kui head maitsemeelt, vaja on ka õigeid tööriistu ja rohkem kui kirge. Seetõttu seisab kohvi röstimise protsessi kõrval ekspert testija, kellel on haruldane oskus mõista kohviubade keerukust, ära tunda nende füüsilisi omadusi ja tunnustada nende loomupäraseid omadusi.

Kohv võib maitseda puhtalt, ühtlaselt, vürtsikalt, mullaselt, ümaralt, pehmelt ja kanda endas lillede, mee, šokolaadi või hoopis vanilje aroomi. Kõige selle kokku sobitamine nõuab tõepoolest eksperti!

Meeldivaid kohvi elamusi soovides, 

Kohvi Shop