Tooted 1 kuni 10 koguarvust 15

lehekülje kohta
Lehekülg:
  1. 1
  2. 2

Kohvioad on parimad värskena, kuid kuidas säilitada need ka nii kodus? Nippe ja trikke on mitmeid, kuid osad neist võivad hoopis karuteene teha! Loe edasi ja saa teada, miks on oluline tagada kohvi värskus, kuidas tagada see kodustes tingimustes ja kuidas saada alati parim kohv.

Miks on kohvi hoiustamine oluline?

Kartuleid hoiustatakse pimedas, juustu külmikus, kuivaineid kapis. Igal asjal on oma koht, et tagada värskus ja maitsvus. Sama käib ka kohvi kohta, kui seda õigesti ei hoiustata, siis see ei säili värskena. Kohvi peaks käsitlema nagu teisi toiduaineid, kui see saab liigselt hapniku, siis see liisub. Kaob värskus, lõhn ja maitse, just need teevad kohvi imeliseks! Jättes kohvioad õhu kätte seisma, on tulemus hullem, kui 3 in 1 kohvil! Hoiustades kohviubasid selleks ettenähtult, saad hoida oad värskena ja maitse püsib kauem.

Kuidas hoiustada kohviubasid kodus?

1. Jälgi röstimis kuupäeva

Esimeseks sammuks on jälgida kohvi tootmise kuupäeva, sest nii nagu sa ei osta aegunud kuupäevaga toiduaineid, nii ei tohiks osta ka kohvi. Mida värskem kohv, seda parem! Kohvioad kaotavad aja jooksul oma maitse ja aroomi, seega tõenäosus imeliseks kohviks on värskete ubade puhul suurem.

2. Vähenda hapniku ja kohviubade kokkupuudet

Kohvioad liisuvad õhu, täpsemalt hapniku, käes. Mida vähem hapniku, seda kauem püsib kohv värskena. Kui kohviubade originaal pakend on taassuletava sulguriga, siis on parem hoida ubasid seal. Minigrip kottide stiilis pakendid takistavad õhul pakendisse sisenemist. Silmas tuleks pidada, et koti sulgemisel tasuks sealt võimalikult palju õhku välja pigistada. Üheks hoiustamise variandiks on ka vaakumpurgid, kuid vali kindlasti purk, mis ei oleks läbipaistev, et kohviubadele ei paistaks peale valgus.

3. Hoiusta kohvi õiges kohas

Niiskus, valgus ja soojus annavad kõik oma osa kohviubade värskuse kaotamisel. Kohviubasid tuleks hoiustada jahedas, kuivas ja hämaras kohas. Ideaalis võiks olla selleks kapp, mis asub soojusallikatest eemal. Samuti pane tähele, et läheduses ei oleks näiteks vürtse, sest kohv imab endasse ka lõhnu ning nii võid kogemata luua täiesti uue kohvisegu.

4. Osta vähem kohvi ja jahvata ise

Kohvioad seisavad kauem värskena kui juba eeljahvatatud kohv. Värskuse tagamiseks on üks nippidest ise kohviubade jahvatamine. Samuti ei tasu osta väga suuri pakke kohviube, kui sa ei ole just väga suur kohvi sõber. Parim variant oleks omada vaid kohvi nädala varu, sest siis toimub pidev ubade ringlus. Kui ainsaks variandiks on vaid suured kohviubade pakid, siis hoia ubasid jahedas, kuivas ja hämaras paigas, õhukindlas anumas.

Kohviubade õige hoiustamine kodus on tegelikult väga lihtne, vaja on vaid natukene harjumusi muuta ja võib-olla mõni vaakumpurk muretseda. Kuid imeliselt maitsva ja aromaatse kohvi jaoks on seda vist vähe nõutud!

Meeldivaid kohvi elamusi soovides, 

Kohvi Shop

Postitas Kristo Karu

Praeguses erilises olukorras on ka midagi positiivset - vaba aeg. Aeg, et teha suurpuhastus, õppida rääkima uut keelt, testida ajakirjadest kõrvale kogutud retsepte või hoopiski midagi oma kätega teha.

Illy kohvioad on pakendatud erilisse metallist purki, kuid kui kohv otsa saab, siis mida sellega peale hakata? Variante on kolm:

1
) Visata purk ära. Pole kõige parem idee, kuna taaskasutus on au sees.
2) Jätta purk riiulisse tolmu koguma ja lootma päevale, kui seda purki vaja on.
3) Teha sellest purgist midagi vägevat ja praktilist.

Jagame teiega põnevaid ideid, kuidas muuta kasutult seisev purk väärtuslikuks!

Värvi üle & hoiusta!

Alustame lihtsaima teostusega ideest - värvi purk üle ja hoiusta seal mida soovid! Värvipliiatsid, uued kohvioad, kommid (laste eest peites soovitame purki mitte värvida) ja neid variante on lõputult. Mida läheb selleks projektiks tarvis? Veidi värvi ja aega! Soovitame kasutada spreivärvi - lihtne kasutada ja ühtlaselt värvitud. Võid ka katsetada näiteks tahvlivärviga, et hilisemalt purgile kriidiga kirjutada. Miks mitte kasutada ka šabloone ja mitut värvi? Võimalusi on tõesti lõputult!

Lilled ja tass kohvi!

Kingiidee - sünnipäevalapsele haara kaasa purk Illy kohviube ja lõikelilled! Kui kohv joodud, saab kasutada purki väga modernse vaasina! või hoopis ümbrispotina püsikutele. Võid loomulikult purgi ülevärvida ja kaunistada, maitse asi!

Sisustame kodu!

Kuidas näidata perele ja sõpradele, et oled tõeline kohvigurmaan? Tee endale Illy kohvioa purgist lamp! Laelamp või laualamp, valik on sinu. Puur, pirn ja juhe, osavate kätega meistrimees saab kindlasti pärastlõunaga hakkama! Seni kuniks mehed puurivad, saavad naised katta lõunalaua terassil ja noad-kahvlid leiavad tee ikka Illy purki!

Rõõmustame pisemaid!

Jõulud on küll mägede kaugusel, kuid valmistuma võib varakult hakata. Tee ise advendikalender ning võid sinna pisematele üllatuseks peita nii maiustusi kui ka mänguasju. Võõpa purgid üle, maali peale numbrid ning lao torni. Kindlasti väga ainulaadne ja isemoodi advendikalender!

Kui ise ei ole meisterdamise soonega…

Kui endal idee ei lenda või pole tahtmist, siis kindlasti leidub palju inimesi, kes tahaksid Illy kohvipurke, nii täidetuna kui mitte. Facebookis on palju gruppe, näiteks Prügi aardeks või Käsitöölised, kust leiab kindlasti toredaid inimesi, kes võtaksid purgid enda hoole alla, et neile uus elu anda!

Meeldivaid kohvi elamusi soovides, 

Kohvi Shop

Postitas Kristo Karu

Mitu kalorit on tassis kohvis?

18.04.2020 12:25.22

Iga kevade alguses tunnen end kui karu, kes oleks just talveunest tõusnud. Päevad muutuvad pikemaks ja helgemaks, tuju läheb paremaks, hakkan ennast rohkem liigutama ja veidi enam tähelepanu pöörama toidulauale. Kevadekuulutajaks võib ka märkida kõik sõbrad, kes hakkavad pidama dieete, postitama pilte stiilis mitu-kilomeetrit-nad-on-täna-jooksnud ning mina tunnen ennast alati vastuvoolu ujuva kalana, sest tegelikult mul ju on kõik hästi? Kui nii väga tahaks tuua enda ellu muutust, siis mis on üks asi, mis on terve aasta samasugusena püsinud? Isegi viimased 10 aastat? Kohvi joomine! Aga palju on minu igapäevases tassis kohvis kaloreid? Pole õrna aimugi! Kevad on muutuste aeg ning ehk võiks huvi pärast need kalorid üle vaadata, et ikka näidata, et käin kevadega kaasas ja tegelen ka oma tervisega.

Must kohv - parim valik

Osade jaoks teist võib olla šokeeriv, teiste jaoks mõistagi, aga kohv sisaldab 99% vett. On teada, et vesi ei sisalada kaloreid ning klassikalisel filter meetodil tehtud 300ml kohvis on vaid 1,5 kcal ning espressos 1,7 kcal. Võrdluseks, samasuguse kaloraažiga on 1,3g marju või peaaegu peotäis Tic Tac mündipastille.

Lisandid kohvis

Probleem kaloritega kohvis algab siis, kui hakatakse lisama erinevaid maitsestajaid - piim, suhkur, siirupid ja šokolaadid. Igas kohvikus tehakse kohvijooke ikka enda näo järgi ning erinevate toodetega, seega kindlat vastust, palju näiteks caffe latte’s kaloreid on, ei ole, kuid saame keskmised tulemused arvutada.

Lisanditega kohvi keskmine kaloraaž  

Cappuccino ühe espressoga: umbes 40 kcal

Caffe latte topelt espressoga, 1.5% piim: keskmiselt 80 kcal

Caffe latte topelt espressoga, speltapiimaga: umbes 114 kcal

Kaks teelusikat vürtsikat chai lattet kohvijoogis: 46 kcal

40ml siirupit: 132 kcal

Kaks teelusikat valget suhkrut: 39 kcal

Kaks teelusikat pruuni suhkrut: 38 kcal

Kaks teelusikat xylitoli: 34 kcal

Kaks teelusikat steviat: 39 kcal

Kohv ja tervis

Ühe caffe latte joomine on võrdne 1/5 šokolaaditahvli või ühe keskmise suurusega õuna söömisega. Loomulikult ei ole kõik must ja valge ning kalorite lugemine ei ole kõige tähtsam tegevus, tähtsam on hoopis silmas pidada toiteväärtust ja mõju kehale ning meelele. Arvatakse, et musta kohvi joomine vähendab Alzheimeri haigestumise riski ning ergutab mälu. See mõjub hästi maksale ning suurendab füüsilist võimekust treeningute ajal, kuid ainult siis, kui ei lisa kohvisse maitsestajaid. Piima ja suhkrut lisataksse kohvisse seetõttu, et kohviubade maitse on juba loomulikult kehva. Kohvimaailm on palju arenenud ning suurem fookus on kvaliteedil ja maitsel. Jäta selja taha bränd, mida oled 10 aastat joonud ja igasse tassi suhkrut kuhjanud. Testi midagi uut, mida sa varem joonud ei ole ning loodetavasti leiad uue lemmiku!

Kui tahad võtta kohvi joomisest viimast, siis järgmine kord kohvikus telli endale hoopis kaks tükki kooki, proovi head musta kohvi ning naudi selle maitsete mängu!

Märksõnad:
Postitas Kristo Karu

Drink me Chai

27.03.2020 14:58.36

Mis on chai?

Jalutades India tänavatel, poodides, rongides - on kõikjal näha inimesi joomas ühte kindlat jooki, mis näeb välja piimjas ja lõhnab magusalt ning vürtsikalt. Chai on India eluviis, see on nende kultuuri lahutamatu osa, nii nagu on meile kohvi joomine! Kui lääne kultuuri sfääris mõistetakse chaid kui ühte tee valmistusviisidest, siis Hindi keeles tähendab ,,Chai’’ teed.

Millest koosneb chai?

TEE
Üks chai komponente on tee ning tavapäraselt on selleks must tee. Eelistatakse Assami teetaime lehti, kuna neil on tugev ja täidlane maitse.

PIIM
Chai valmistamisel kasutatakse kindlasti piima, nii eraldiseisvalt kui ka segatuna veega. Tänapäevased valmis chai segud sisaldavad endas piimapulbrit.

VÜRTSID
Chais võib leiduda rohkelt erinevaid vürtse. Kõige populaarsemaks chai vürtsiks on kardemon ning tihti täiendatakse maitset ka kaneeli, ingveri, tähtaniisi või köömnetega.

MAGUSTAJA
Chai magustamiseks kasutatakse tavaliselt valget suhkrut. Miks mitte ise tehes hoopis mett lisada?

Drink me Chai

Drink me Chai on Suurbritannias asutatud pereettevõte, mis toodab erinevaid chaisid ning toodetes kasutatakse audentseid India vürtse. Tooted on sobilikud ka vegetaarlastele ning gluteenitalumatusega inimestele.

Mis oleks parem, kui kosutada ennast tassikese chaiga? Lisa tassi vaid 3 teelusikat chai segu, lisa piim või vesi ning valmis ta ongi! Toredat katsetamist!

Kohvi Shop

Postitas Kristo Karu

Teapigs teede tutvustus

20.03.2020 17:44.40

Meeldivaid kohvi elamusi soovides, 

Kohvi Shop

Märksõnad:
Postitas Kristo Karu

Arcaffe maitsed

12.03.2020 13:42.25

Tere head Kohvisõbrad! Tutvustame teile Arcaffe tootevalikut, et oleks lihtsam leida endale see meelepärane kohv!

Arcaffe Mokacrema

Arcaffe Mokacrema on olnud tootmises alates 1949. aastast ja selle orginaalretsepti ei ole kunagi muudetud! Mokacrema on peamiselt segu araabika kohviubadest, mis pärinevad Kesk-Ameerika ja Etioopia mäenõlvadelt.
Mokacrema on õrn ja aromaatne, äratuntava lillelise aroomiga ning maitselt keskmise happelisuse ja tajutavate tsitruseliste nootidega. Järelmaitse on mõnusalt mesine. Antud segu puhul kasutatakse vaid CSC märgistusega kohviube. CSC on sertifitseeritud kvaliteetkohvide assotsiatsioon ning tagab kohviubade audentsuse.

Arcaffe Roma

Arcaffe Roma on suurepärase kvaliteediga kohvisegu, mille tootmine on kestnud aastast 1926 ning ajutiselt peatus vaid maailmasõja ajal. Tootenimi pärineb kuulsalt Itaalias Livorno linnas asuvast kohvikust.
Tegu on maheda maitselise seguga, mida on nii kuiv- kui ka märgtöödeldud. Tegu on mõneti sarnase tootega Mokacremale, kuid lisaks on kasutatud märgtöödeldud Indiast pärit kohviube ja kuivtöödeldud Brasiilias kasvatatud kohviube.
Arcaffe Roma sobib ideaalselt espresso valmistamiseks ning on pehme ja lõhnab kakao ning karamelli järgi. Tegu on väga aromaatse kohviga, mis on täidlane ja tubakase järelmaitsega. Antud segu puhul kasutatakse vaid CSC märgistusega kohviube. CSC on sertifitseeritud kvaliteetkohvide assotsiatsioon ning tagab kohviubade audentsuse.

Arcaffe Giannutri

Arcaffe Giannutri on võrreldes eelmiste segudega üsna nooruke - seda on toodetud aastast 1981. Segu nimi tuleneb Lõuna-Toskaana lähedal asuvast saarestikust.
Giannutri puhul on tegu araabika, 60%, ja robusta, 40%, seguga. Robusta kohviuba annab intensiivsust ja vähem magusa maitse. Antud segu on hea täidluse, meeldiva maitse ja Itaalia kohvile omase iseloomuga.

Arcaffe Margo

Arcaffe Margo puhul on tegu tasakaalustatud kange kohviseguga, mis samal ajal on ka kerge ja kreemine, šokolaadiste nootidega.
Antud toode koosneb võrdsetes kogustes kvaliteetsetest araabika ja robusta kohviubadest. Araabika kohvioad annavad erilise maitse ning robusta annab kangust. Tegu on ideaalse seguga espresso valmistamiseks, mida omakorda kasutada cappucino ja latte valmistamisel.

Arcaffe Meloria


Arcaffe Meloria on oma nime saanud Livorno linna lähistel asuva madaliku järgi. Antud kohviubade segu on ideaalne inimestele, kes eelistavad kangemat kohvi. Segu koosneb 75% ulatuses araabika kohviubadest, millele annab täiendust märgtöödeldud Indiast pärinevad kvaliteetsed kohvioad.
Antud segu on kange, täidlane ja kaua püsiva kreemaga. Hoolikalt valitud robusta kohvioad annavad segule vanillje aroomi ja šokolaadise järelmaitse.

Arcaffe Peru FTO

Arcaffe Peru FTO puhul on tegu millegi väga erilisega. Selle segu kohviubade kasvatamise protsessis osaleb kuni 120 väikefarmerit! Kohvipõõsad kasvavad 1200-1800 m merepinnast ning neid hoitakse viludas.
Segu koosneb täielikult araabika kohviubadest. See on täidlane, vähese happesusega ja omab endas ootamatut mesisust ja pähklite aroomi. Samuti on tunda kakaod. FTO seisab järkusuutliku orgaanilise toodangu eest. Samuti on antud segule omistatud CSC märk.

Meeldivaid kohvi elamusi soovides,

Kohvi Shop

Märksõnad:
Postitas Kristo Karu

Arcaffe - kohv nautlejatele

06.03.2020 17:08.07

Arcaffe lugu algas palju palju aastaid tagasi, seitsmeteistkümnendal sajandil kui esimene kohv saabus laevaga Euroopasse, laaditi see kallihinnaline kaup maha just Livorno sadamas. See saabus piraatide laevaga Türgist, kus kohv oli juba inimestele igapäevaseks naudinguks. See linn, mis oli alati olnud kaupade, rändurite ning kultuuride ristteeks, oli viljakaks pinnaseks kohvikaubanduse algusele.

Tänu sellele taustale alustasid vennad Antonia ja Luigi Meschini oma esimest äri ehk väikest poodi mis kauples vürtside, alkoholi ning kohviga. Nende kohvi, mis sai röstitud ja segatud kire ning laialdaste teadmistega, levis kiiresti üle linna populaarseimatesse kohvikutesse. Üks neist kohvikutest oli Bar Roma nimeline, millele loodi ka eraldi kohvisegu aastal 1926. Selle segu koostisosad on jäänud peaaegu muutumatuks ligi sajandiks ja on jätkuvalt firma üks enim armastatud tooteid ka tänapäeval.

Kvaliteedi otsinguil

Iga kohviuba on unikaalne, just nagu riik, kus see kasvab. Mahedad ja täidlased maitsed Lagoa do Morrost Brasiilias, ümarad San Luis linnast Salvadoris, elegantsed ja aromaatsed Sidamost Ethioopiast; happelised ja aromaatsed Guatemalast.

Arcaffed ärgitab takka janunemine teadmiste järele. Nende suurimaks kireks on eristada erinevaid kohviubade variatsioone, hinnata, millal on kohvikirsid oma küpsuse saavutanud ja näha oma enda silmaga, kui hoolikalt töödeldakse kohviube. Seetõttu reisivad nad kaugetesse Brasiilia maakondadesse, ronivad järskudel mäenõlvadel Guatemalas ja rändavad mööda India tolmuseid kruusateid.

See ei ole vajadus seikluse järele, vaid sisemine tung. Iha saamaks teada kõike kohvi kohta ja muuta teadmised kvaliteediks.

Kirg ja tehnoloogia käsikäes

Leides parima kohvioa, ei ole see mitte teekonna lõpp vaid algus. Rohelise kohvioa muutmine suurepäraseks seguks nõuab teadmisi, tehnoloogiat ja kõrgeimal tasemel tootmist.

2012. aastal avas Arcaffe uue tehase, kus on innovaatiline puhta õhuga kohvi röstimise protsess, tänu millele ei puutu kohviuba kokku süsihappegaasiga. Kõik kohvioad, mis moodustavad ühe segu on eraldi röstitud ning õhk jahutatud. Enne pakendamist tehakse ka kvaliteedikontroll, et valmis tootesse ei sattuks poolikuid kohviube.

Värskelt pakitud toode seisab laos vaid seni, kuni see läheb transiiti. Nii tagatakse kliendile alati värskelt röstitud kohv. Tehas on varustatud päikesepaneelidega, mis tähendab, et toodetakse ise vaja minevat elektrit tootmiseks ning ollakse võimalikult väikese ökoloogilise jalajäljega.

Hinnatud kirsist enneolematuks naudinguks

Kõrgtehnoloogia taga peitub alati inimkäsi. Röstimise protsess on niivõrd oluline, et Arcaffel on spetsiaalne röstimise superviser, kes tähelepanelikult jälgib kogu protsessi. Vaja on rohkelt kogemust, sest kohviubade röstimine on sekundite täpsusega töö.

Olemaks ekspert kohvi testija on tarvis rohkem kui head maitsemeelt, vaja on ka õigeid tööriistu ja rohkem kui kirge. Seetõttu seisab kohvi röstimise protsessi kõrval ekspert testija, kellel on haruldane oskus mõista kohviubade keerukust, ära tunda nende füüsilisi omadusi ja tunnustada nende loomupäraseid omadusi.

Kohv võib maitseda puhtalt, ühtlaselt, vürtsikalt, mullaselt, ümaralt, pehmelt ja kanda endas lillede, mee, šokolaadi või hoopis vanilje aroomi. Kõige selle kokku sobitamine nõuab tõepoolest eksperti!

Meeldivaid kohvi elamusi soovides, 

Kohvi Shop

Märksõnad:
Postitas Kristo Karu

Mida teha kohvipaksuga?

26.02.2020 19:32.06

Tehes endale tassikese head kohvi, siis paratamatu nähtus on kohvipaks. Ühiskond liigub rohkeb rohelise mõtteviisi suunas ning patt oleks seda jääkprodukti kogu aeg ära visata. Mida sellega siis peale hakata?

Väeta ja komposti!

Kohvipuru sobib väga hästi näiteks peenralillede väetamiseks, kuna peale kohvi valmistamist jäävad mineraalid alles. Kohvipaks muudab mulda happelisemaks ning isegi peletab osad kahjurid eemale!
Samuti sobib kohvipaksu lisada komposti hulka, tõuseb lämmastiku hulk kompostis ning see soodustab kasulike mikroobide kasvu. Kohvipuru kompost meelitab pinnases ligi ka vihmausse!

Majapidamine puhtaks!

Kohvipuru on abrasiivne, kuid mitte liigselt kare ning aitab võidelda mustusega keeruliselt puhastatavatel pindadel. Kui üritad vältida kodukeemiat, siis võiksid katsetada kohvipaksuga näiteks pottide-pannide puhastamist. Mugavamaks kasutamiseks võid kohvipaksu panna kaltsule ning sellega hõõruda musti tööpindu.

Hoolitse enda eest!

Kuna kohvipaksus jäävad mineraalid alles, siis miks mitte kasutada seda ka koduses spas? Tee endale näomakse või koori, et saada tõeliselt siidine ja hästi lõhnav nahk!
Üheks näomaski retseptiks on: 2 spl kohvipuru, 1 spl mett ja 3 spl piima. Masseeri segu näole, jäta peale kuni 20 minutiks. Mask vähendab punetust, poore ja rasu ning annab pringima niisutatud naha!
Naha koorimiseks sega kohvipaks kookosõliga - taaskord tulemuseks niisutatud ja hästi lõhnav nahk! Toredat katsetamist!

Kui ka sinul on mõni hea nipp, mida teha kohvipaksuga, siis anna meile teada!

Meeldivaid kohvi elamusi soovides,

Kohvi Shop

Postitas Kristo Karu

Täna jagame teiega huvitavaid ja veidi eriskummalisi fakte kirjust kohvimaailmast!

Kitsed ja kohv

Legendi kohaselt avastasid kohvi kitsekarjused, kes nägid, et peale kohvitaime kirsside söömist, olid nende kitsed tavalisest aktiivsemad! Kohalik munk tegi marjadest joogi ning avastas, et see hoidis ta terve öö üleval. Nii sündis tänapäevane tassike kohvi!

Mitmes Ameerika osariigis kasvab kohvitaim?

Kohvitaim kasvab kõige paremini troopilises kliimas ning Hawaiil on ideaalne ilm taimekasvuks! Lisaks on hakatud nüüd ka Kalifornias kohvi kasvatama ja sealt tuleb turule palju premium brände. Huvitav kohvi tootmine Maailma kalleim kohv maksab parematel hetkedel üle 400€ poole kilo kohta! Selleks on Kopi Luwak - kasslased söövad koos puuviljadega kohvi kirsse, kuid nad ei suuda kohviuba seedida. Taas naasnud uba on maitselt mahedab ja vähem happelisem. Julgetele proovimiseks!

Keelata kohv?

Aasta oli 1511, kui Meka liidrid arvasid, et kohv paneb inimesi radikaalselt mõtlema ning keelasid kohvi! Kohv sattus ka tule alla 16.sajandil, kui Itaalias üritati kohv keelata, kuna arvati, et see on saatanast! Paavst Clement VII armastas aga kohvi nii palju, et 1600. aastal taas lubati see tarbimiseks.

Joo kohvi ja ela kauem!

Kohvis on kõrgel määral antioksüdante ja kasulikke mineraale nagu magneesium ja potassium. Kohvi joomine võib kiirendada seedimist, suurendab rasvade põletamist ja ergutab sind. Arvatakse, et kohvi joomine võib ka teise tüübi diabeedi, Alzheimeri ja teatud tüüpi vähi riski vähendada.

Kõige menukam kohvik?

Starbucks avab iga päev keskmiselt kaks uut kohvikut! Oma lemmik kohvijooke saab juua enam kui 29 000 kohvikus üle maakera. Nende esimene kohvik asutati jube rohkem kui 40 aastat tagasi Seattleis!

Meie naabrid on kohvihoolikud!

Põhjanaabrid soomlased joovad aastas 12 kilogramm kohvi inimese kohta! Neile järgneb Norra ja Island. Mida külmem ja pimedam koht, seda suurem armastus kohvi vastu?

Väikeettevõtlus päästab meie hommikud!

Väikestest kohviistandustes toodetakse 80% maailma kohvist! Tundub üllatav, kuid neid väikeettevõtjaid on lausa 25 miljonit! Enamik tööprotsessist toimub käsitsi ja nii on tagatud alati parim kvaliteet!

Meeldivaid kohvi elamusi soovides,

Kohvi Shop

Märksõnad:
Postitas Kristo Karu

Lavazza - Itaalia lemmikkohv

26.02.2020 19:17.12

Kohviubade ostmine võib olla väga keeruline, eriti kui turul on saada nii palju erinevaid brände, segusid, röste. Meie e-poes on müügil mitmeid premium brände, nende hulgas ka Lavazza!

Lavazza on Itaalia kohvi tootja, mille teekond sai alguse Turini linnas, Itaalias, 1895. aastal. Firmat on juhtinud juba 4 generatsiooni Lavazza pereliikmeid. Lavazza impordib kohviubasid erinevatest riikides, nagu Brasiilia, Honduras, Uganda, Mehhiko ja on maailma suuruselt 7. kohviröstija ning Itaalia turuliider. Lavazza tunnustab ennast kui esimest ettevõtet, mis hakkas segama erinevatest päritolumaadest pärit kohviube ja peab seda teistest röstijatest eristavaks tunnusjooneks.

Tegemaks Sinu elu lihtsamaks valides kohviube, siis panime kokku juhise Lavazza Professional kohviubade segudest. Siit juhendist leiad kasulikku infot toote päritolumaa, maitse ja sobivuse kohta.

Lavazza Professional Super Crema

Super Crema on üks meie enim müüdud toodetest, kuna selle kvaliteet ja hind on väga heas tasakaalus. Super Crema maitse on samuti tasakaalukas ning tänu sellele on kõik erinevad kohvijoogid meeldiva maitsega. Valmista espresso ja saad kauni paksu crema, valmista caffe latte, lisa suhkrut ja karamellisiirupit ning see maitseb ikka nagu kohv, võrreldes mõne teise seguga, mille maitse hääbub.

Lavazza Professional Super Crema kohvioad on pärit nii Brasiiliast, Kesk-Ameerikast kui ka Indoneesiast. Tänu nende päritolumaa kohviubade segamisele ja keskmisele röstile, on maitses tunda vürtse ja šokolaadi ning tekstuur on mõnusalt kreemjas. Kui sa otsid oma esimesi Lavazza kohviube, siis soovitame kindlasti seda toodet! See segu sobib ideaalselt kõigi espresso jookide valmistamiseks ning lausa ideaalselt macchiato ja puhtalt espresso nautimiseks!

Lavazza Professional Pienaroma

Professional Pienaroma on Lavazza kõige prestiižsem kohvisort. Antud segu puhul on kokku segatud vaid 2-päritolumaa uba - kõige kvaliteetsemad arabica kohvioad Brasiiliast ning mahedama maitsega Kesk-Ameerika arabica kohvioad. Tegu on 100% arabica kohviubade seguga ning on oma maitselt sametiselt pehme, mahe ja väga väikese happesusega.

Meie kliendid on tagasisidena öelnud, et antud toode sobib ideaalselt piimaga. Seega kui soovid saada täiesti vaimustavat caffe lattet, siis see on segu, mida proovida! Kuid maitse üle ei vaielda ning kindlasti on tegu kohvisordiga, mis sobib ka puhta kohvi kujul nautimiseks!

Lavazza Professional Crema e Aroma

Tegu on väga sarnase tootega Professional Super Cremale, kuid Professional Crema e Aroma maitse on kergem ja puuviljasem. Nagu paljud segud, on ka see arabica ja robusta kohviubade segu, kuid antud toote puhul on ka robusta kohvioad kõrgeima kvaliteediga.

Professional Crema e Aroma on väga klassikalise maitsega ning antud toote kvaliteet on niivõrd hea, et võiks segamini ajada veel kallima hinnaklassi kohvisordiga. Kuna maitse on jõuline, siis sobib antud segu ideaalselt kohvisõpradele, kellele meeldib lisada maitsesiirupit. Samuti suurepärane valik jääkohvi valmistamiseks!

Lavazza Professional Gold Selection

Meie arvates on Professional Gold Selection midagi väga erilist! Oleme seda korduvalt testinud ning tegu on kindlasti ühe kvaliteetsema seguga Lavazza tootevalikus ning seda arvab ka tootja ise! Nagu Professional Super Crema, sobib antud kohvisort praktiliselt iga kohvijoogi valmistamiseks. Isegi kui lisad kohvile kuhjaga suhkrut ja siirupit, siis maitseb see ikka nagu kohv! Samuti maitseb Professional Gold Selectionist valmistatud espresso suurepäraselt, kuid oleme täheldanud, et antud seguga ei sobi piim väga hästi kokku.

Antud segu kohvioad on pärit Brasiiliast, Kesk-Ameerikast ja Aasiast. Neist kohviistandustest pärit kohviuba on kergelt magusa mekiga, mille tulemusel on segu ümara ja tasakaalustatud maitsega. Tunda on ka väga kerget šokolaadist maitset. Tegu on keskmise röstiga.

Lavazza Professional Top Class

Antud segu maitse meenutab Professional Gold Selectionit, kuid šokolaadine maitse on rohkem tuntavam ja kohv on täidlasem ning tugevama maitsega kui Professional Super Crema. Professional Top Classi maitse on tõenäoliselt Lavazza kohvisortidest kõige intensiivsem.

Antud segu kohvioad on samuti pärit Aasiast, Kesk-Ameerikast ja Brasiiliast. Magusamad kohvioad on Aasiast ja mahedamad Lõuna-Ameerika kontinendilt. Tegu on keskmise röstiga ning sobib kõige paremini lühikesteks kohvijookideks, nagu ristretto, espresso, macchiato.

Meeldivaid kohvi elamusi soovides,

Kohvi Shop

Märksõnad:
Postitas Kristo Karu

Tooted 1 kuni 10 koguarvust 15

lehekülje kohta
Lehekülg:
  1. 1
  2. 2